El Priorat de l’Oli


El Parc Natural de la Serra del Montsant és el cor de la comarca del Priorat. La muntanya parteix literalment en dos El Priorat del Vi i El Priorat de l’Oli, cosa que ens parla d’un territori fèrtil i ric en experiències plaents als sentits i a la gastronomia.

El nostre patrimoni natural el completa un important patrimoni arquitectònic, molt lligat a l’esdevenir religiós de la Cartoixa de Scala Dei, situada al límit de l'espai natural protegit, primer monestir de l'orde de Sant Bru establert en tota la península Ibèrica. La Cartoixa va ser una eina de repoblació del territori acabada l’ocupació sarraïna, exercint alhora d’espai de repòs espiritual, on el silenci i el recolliment temperen el cor i la ment.

Priordei lidera un projecte que té la vocació de maridar la tradició vinícola amb la que emana del fruit de les oliveres. Un Priorat amb dues vessants que conviuen en perfecte harmonia i es retroalimenten. Volem convertir aquest punt de les comarques meridionals en una referència internacional de la gastronomia i el cultiu ecològic, i fomentar la cultura de l’oli, centre de la cultura mediterrània.