Som el que fem

Una família que cultiva oliveres durant els últims 232 anys, anem per la 10 generació. Homes i dones units per un amor incondicional per aquesta terra, els seus fruits i la seva naturalesa.

Durant segles, aquesta ha estat la base de totes les decisions preses, amb un únic objectiu: la qualitat i la salut dels nostres olis d’oliva verge extra.


10 generacions

L'oli és la memòria que es transmet de generació en generació a la nostra familia, reflex de la cultura del esforç, del treball i la constància que ens fa voler arribar a l'excel·lència


Som únics, som excel·lents

Priordei neix el 1789. Aquest és l’any de la Revolució francesa; de la proclamació de la primera Constitució dels Estats Units; de la publicació de la Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà. És l’any que neix Miquel Badia, promotor de la primera línia de tren de l’Estat, que unirà Mataró i Barcelona.


Un any ple de simbologia

A Barcelona i en moltes ciutats catalanes esclata la revolta del pa, un ressò menor de la revolució a França. Hi ha durs enfrontaments entre les forces d’ordre i la població per l’elevat preu del pa, fruit d’un període de males collites.
El 1789 és un any ple de simbologia, que il·lustra una transformació social, política i econòmica de la qual avui encara com a societat en recollim els fruits.
El nostre moment fundacional, quan els nostres avantpassats van decidir plantar oliveres en lloc de vinyes, no té l’èpica d’aquells moments històrics, per bé que avui l’ofici de pagès té un punt d’heroïcitat.

Persistir, innovar, explorar

Priordei és avui el resultat d’un esforç col·lectiu de deu generacions que han traspassat la frontera de les línies temporals per deixar un llegat alpaís i a la darrera fornada de la nissaga familiar. Un llegat que se sintetitza en:


Persistir
Fins assolir l’excel·lència en el nostre producte, fruit de l’expertesa que proporciona l’experiència i el contacte amb la terra.

Innovar
Caminant per camins que no han estat recorreguts abans; creant vincles amb actors del món gastronòmic i amb altres productors; explotant les potencialitats d’un fruit com l’oliva.

Explorar
Perquè els productes de qualitat no tenen barreres i perquè ens empeny un esperit de transformació i d’orgull de país.

Som d'una terra, som d'un país

Tots som més d’allà on venim que allà on anem. El nostre oli s’ha elaborat en un espai privilegiat de Catalunya, una de les regions europees més dinàmiques del sud del continent. Les nostres oliveres cimbregen amb el vent que s’escola per l’abrupta orografia del Parc Natural de la Serra de Montsant, a les comarques meridionals del Principat.

La Serra del Montsant és un espai de pau, on les oliveres envelleixen tranquil·les, apartades de tota contaminació ambiental, sonora o lumínica.

L’espai és d’una bellesa particular. Les oliveres s’aboquen a cingleres, barrancs i congosts, portant l’activitat humana a llocs difícils d’imaginar. La terra macera les arrels dels nostres arbres amb hiverns suaus i estius de calor seca e intensa. A voltes la boira baixa genera un paisatge fantasmagòric, presidit per grans pedres que semblen vigilar els camins.

Avui defensar que cal reconnectar amb la terra, més enllà de les modes, i aprendre a cultivar-la i viure'n dels fruits és revolucionari

Un territori fèrtil i ric en experiències plaents als sentits i a la gastronomia

El Parc Natural de la Serra del Montsant és el cor de la comarca del Priorat. La muntanya parteix literalment en dos: El Priorat del Vi i El Priorat de l’Oli, cosa que ens parla d’un territori fèrtil i ric en experiències plaents als sentits i a la gastronomia.

El nostre patrimoni natural el completa un important patrimoni arquitectònic, molt lligat a l’esdevenir religiós de la Cartoixa de Scala Dei, situada al límit de l'espai natural protegit, primer monestir de l'orde de Sant Bru establert en tota la península Ibèrica. La Cartoixa va ser una eina de repoblació del territori acabada l’ocupació sarraïna, exercint alhora d’espai de repòs espiritual, on el silenci i el recolliment temperen el cor i la ment.